Guia per a crear la millor combinació de colors

Els colors són elements fonamentals dins de qualsevol disseny, és un element fonamental per a la nostra percepció, d’aquí la seva importància en el màrqueting.

Per això, és important saber crear una combinació de colors per a cada i disseny, saber combinar-los i buscar un contrast adequat és molt important per a comunicar. En aquest post t’ensenyo les millors eines per a crear les millors combinacions de colors.

Tipus de Colors

Per començar, és important conèixer l’origen dels colors i saber quin tipus estàs utilitzant. Existeixen tres grans tipus de colors que has de conèixer:

  • Colors primaris: Rojo, blau i groc.
  • Colors Secundaris: Verd, morat i taronja.
  • Colors Terciaris: Creats després de combinar colors primaris i secundaris.

Tipus de combinació de Colors

A paertir dels colors anteriors, us farem cinc cèntims de les dos combinacions més utilitzades. Per cert, no us espanteu, hi ha webs que et poden fer aquestes combinacions a l’instant.

1. Combinació complementaria

Els colors complementaris són també coneguts com a colors oposats. Aquest tipus de combinació es basa en el contrastos de colors i fa que els dissenys siguin molt visuals i atractius.

2. Combinació de tres colors: Triada

Aquest tipus de combinació utilitza 3 colors que es troben en la roda situats un a la mateixa distància de l’altre. Amb aquesta combinació s’afegeix un tercer color al disseny, però sense distorsionar l’harmonia de colors. Aquest tipus de combinacions de colors són ideals per a tons pàl·lids i poc saturats.

3. Combinació Anàloga

És un tipus de combinació de colors que usa entre 2 i 5 colors pròxims entre si en la roda de colors. El recomanable és utilitzar 2 o 3 colors alhora. Aquesta combinació ajuda a generar una sensació de positivitat i tranquil·litat en els usuaris.

4. Combinació de quatre colors: Tétrada

Aquesta combinació de colors es basa en l’ús d’un color de base, dos complementaris i un altre addicional per a detalls. La utilització d’aquesta combinació permet crear dissenys molt vius en utilitzar una gran gamma de colors. Això sí, recorda sempre usar colors basats en els teus usuaris i marca.

5. Combinació de Quadrada

Aquestes combinacions de colors usa 4 colors que es troben a la mateixa distància. Els colors entre si, no s’assemblen en to, però es complementen. Gràcies a aquesta combinació pots crear dissenys dinàmics i atractius que cridin l’atenció dels teus usuaris.

Eines per a la combinació de colors

1. Adobe color

És una eina per a combinar colors molt completa i utilitzada per dissenyadors web i gràfics. Com en el cas anterior, és aconsellable tenir almenys un color triat per a aprofitar al màxim aquesta eina.

https://color.adobe.com/es/create/color-wheel

2. Paletton

Paletton és una eina per a generar combinacions de colors molt útil. Per a treure el màxim profit a aquesta eina has de tenir almenys un color definit.

https://paletton.com/#uid=1000u0kllllaFw0g0qFqFg0w0aF

3. Color Hex

Color Hex és una eina molt inspiradora per a conèixer la combinació de colors perfecta, ja que compta amb més de 50.000 paletes de colors creades pels seus usuaris.

Té una secció anomenada Colors que és molt útil perquè proporciona informació sobre colors, quins són els seus colors anàlegs, complementaris i, fins i tot, combinacions amb fins a 4 colors.

https://www.color-hex.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *