Avantatges d’un blog enfront d’una web tradicional

Us explicarem amb detall els motius per els quals un bloc professional pot ser una de les eines més útils enfront a una web tradicional.

Comencem amb una ràpida definició: un bloc és una web en la qual anem publicant notícies en ordre cronològic. En aquest post parlarem d’un tipus de bloc molt concret: el bloc professional o corporatiu, enfocat a petits negocis i a emprenedoria.

El bloc com a canal de comunicació indispensable

Es tracta d’una gran carta de presentació en l’àmbit professional i una eina fantàstica per treballar i potenciar la teva marca. Sota el nostre punt de vista, afegir contingut a un bloc professional és un recurs indispensable a tota estratègia de Màrqueting online. Com a dada d’interès, gran part dels usuaris d’internet, quasi un 65%, destina part del seu temps a llegir blocs.

Aquestes són algunes de les avantatges

  • És fàcil de mantenir, ja que inclou un excel·lent gestor de continguts. Això significa que pots actualitzar fàcilment el contingut (textos, imatges, vídeos, enllaços…) sense necessitat de saber codi .
  • És molt personalitzable. Usant plantilles es pot canviar fàcilment l’aspecte d’una web sencera que hagi estat construïda amb WordPress. També es pot fer que un blog sembli una web “tradicional” sense perdre els seus avantatges de blog.
  • Ajuda a construir comunitat gràcies a que permet la interactivitat. Un blog permet als lectors incloure comentaris als articles o posts que anem publicant. Tu pots anar responent a aquests comentaris, i això dóna una gran sensació de pertinença a una comunitat als teus visitants. A més, la possibilitat de comunicar-se directament amb tu, incrementa la probabilitat que els lectors es converteixin en clients.
  • Genera credibilitat. A la gent li agrada la presència humana darrere de la tecnologia, especialment si el servei que ofereixes és personal. Com més “humanitzis” el teu negoci, més gent confiarà en tu, en els teus productes i en les teves recomanacions. Fins i tot les grans empreses animen als seus empleats a escriure per als seus blog corporatius.
  • La seva estructura és més flexible que la d’una web tradicional. Un blog és el lloc ideal per a incloure articles, comentaris, editorials, consells, opinions, regals i notícies. Si penses que alguna cosa serà valuosa per als teus lectors d’alguna manera, això ha de reflectir-se en el blog. Totes les publicacions que facis en el blog poden organitzar-se per categories, fent el contingut més fàcil de trobar i navegar.
  • Ajuda al SEO. Els motors de cerca com Google posicionen molt bé el contingut dels blogs enfront de les webs estàtiques, i això ja és una raó suficient per a tenir un blog. Com més sovint publiquis articles, més avantatges tindràs a l’hora de posicionar-te entre els primers resultats de cerca. Com més actiu sigui el teu blog i més gent enllaci a aquest, millors posicions t’atorgarà Google. És interessant també visitar altres blogs regularment i deixar comentaris que incloguin l’adreça del teu propi blog. Això et donarà l’oportunitat de compartir la teva experiència i opinions amb altres lectors i la possibilitat que et distingeixin amb un “m’agrada” que t’ajudarà a escalar posicions en els cercadors.

Hi ha diferents plataformes per a gestionar el teu bloc:

Us en recomanem 3, ofereixen moltes facilitats per a crear el bloc i anar-hi afegint continguts de manera periòdica.

  1. WordPress: és el nostre gestor de continguts de referència i el més utilitzat per a la creació de blocs en l’àmbit global. Molt fàcil de gestionar i d’ús molt intuïtiu. Ofereix una versió gratuïta amb molta capacitat.
  2. Blogger: plataforma totalment gratuïta integrada a Google. En aquest cas, el servidor i el domini estan inclosos, per tant, serà blogspot.com. El panell de control és simple, ofereix menys opcions que el cas anterior, sobretot quant a personalització. Per contra, com que està recolzat per Google, això ofereix rendiments i temps de càrrega òptims.
  3. Joomla: un altre dels gestors de continguts més usat, ofereix un manteniment molt senzill i és una plataforma de funcionament intuïtiu. També ofereix un portal d’ajuda molt complet per a aprendre de desenvolupar-te amb comoditat per l’eina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *